• Telefoon: 085 - 06 09 333

In de digitale tijd waarin wij leven staat onze privacy onder druk. Er wordt steeds informatie over ons verzameld zelfs doorverkocht door partijen. In dit Privacy Statement vertellen wij jou hoe AppOne omgaat met jouw gegevens en je privacy. Daarnaast lees je wat jouw rechten zijn en hoe je deze kunt gebruiken en/of in werking kunt stellen.  Dit statement heeft betrekking op alle communicatie tussen jou en AppOne alsmede al onze diensten tenzij er een ander Privacy Statement van toepassing is op een handeling of dienst.

Laatst gewijzigd: 5 april 2020

Persoonsgegevens die wij verzamelen.

AppOne verzamelt gegevens om aan diverse wetten (zoals de Belastingwet) te kunnen voldoen. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens voor onze dienstverlening en het kunnen toesturen van (urgente) informatie over afgenomen producten en diensten. Je geeft de meeste gegevens direct aan ons door via het aanvragen van een offerte, ons te bellen of te mailen en het activeren van je Mijn AppOne-account. Een ander deel van de gegevens krijgen wij door vast te leggen hoe je omgaat met onze kanalen en producten/services, bijvoorbeeld door het gebruik van cookies.

Daarnaast ontvangen wij ook gegevens van derden partijen. Deze gegevens staan veelal bij deze partijen waardoor zij zorg dragen voor de beveiliging hiervan (dit wordt later in dit statement verder besproken). AppOne heeft inzage in deze gegevens en kan deze koppelen aan personen.

Je kiest altijd zelf of je ons jouw gegevens toevertrouwd. Je bent niet verplicht om gevraagde informatie in te vullen, maar als je hiervoor kiest kan het zijn dat services niet werken of wij je geen diensten kunnen leveren.

Een overzicht van gegevens die wijzelf verzamelen:

  • Naam en contactgegevens: Dit is je voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, adresgegevens, handtekeningen en ander soortgelijke contactgegevens.
  • Demografische gegevens: Dit zijn bijvoorbeeld je leeftijd, geslacht, land en voorkeurstaal.
  • Betalingsgegevens: Dit is je rekeningnummer (IBAN).

En deze gegevens krijgen wij van derden partijen:

  • Betalingsgegevens: Bij een betaling via Mijn AppOne ontvangen wij het rekeningnummer (IBAN), creditcardnummer, naam van de rekeninghouder en betalingsmoment.
  • Gegevens met betrekking tot gebruik: Bij het gebruik van onze website (en andere diensten) meten wij diverse onderdelen zoals aantal bezoeken, bezochte pagina’s en herkomst.

Hoe wij persoonsgegevens gebruiken.

AppOne gebruikt de gegevens die wij verzamelen enkel en alleen voor onze bedrijfsvoering en om je te voorzien van producten en/of services. We kunnen de gegevens ook gebruiken om contact met je op te zoeken, bijvoorbeeld om navraag te doen over je offerte aanvraag, het versturen van documenten per post, of om je ervaring te vragen.

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken kunnen wij ook gegevens combineren. Zo krijg je als voorbeeld alleen (belangrijke) mailings die voor jou van toepassing zijn omdat je bijvoorbeeld een bepaalde dienst of bepaald product hebt afgenomen of interesse in hebt getoond.

We gebruiken gegevens om de producten en services die wij aanbieden, te kunnen leveren en verbeteren, en voor de essentiële bedrijfsvoering. Dit omvat het werken met de producten, het onderhouden en verbeteren van de prestaties van de producten, het ontwikkelen van nieuwe functies, het uitvoeren van onderzoek en het bieden van klantondersteuning. Een paar voorbeelden:

  • Leveren van producten/diensten: Wij gebruiken je contact- & adresgegevens om de gemaakte of bestelde diensten en producten te kunnen afleveren.
  • Klantondersteuning: We gebruiken gegevens die jij aanlevert bij bijvoorbeeld een bug report om het probleem zo snel mogelijk te vinden en op te lossen.
  • Productverbetering: We gebruiken gegevens om onze producten en diensten voortdurend te verbeteren, bijvoorbeeld door nieuwe functies of mogelijkheden toe te voegen. Wanneer dit grote impact heeft zullen wij je dit per mailing laten weten. Om te zien welke functies er missen kan er data worden gebruikt die is vergaat door jouw gebruik.
  • Communicatie: We gebruiken gegevens die we verzamelen om met je te communiceren en om onze communicatie met jou zo persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we contact met je opnemen per telefoon, via e-mail of op een andere manier om je te informeren wanneer een abonnement afloopt, er een fout is gevonden in bijvoorbeeld je app of een downtime aan onze systemen te melden.

Redenen waarom wij persoonsgegevens delen.

Laten we eerst duidelijk maken dat wij je gegevens NIET verkopen aan derden. Daarnaast zullen wij nooit meer data delen dan wij nodig achter voor een bepaalde functie. In het volgende overzicht kun je lezen welke gegevens wij met wie delen, en waarom dit het geval is.

BedrijfDoeleindeGegevens die worden gedeeldOmschrijving
SIEL B.V.
Rouwkooplaan 5
2251 AP VOORSCHOTEN
NETHERLANDS
Klantmanagement (CRM)

• Naam & adresgegevens

•Contactgegevens

•Betaalgegevens

•KvK-nummers

•BTW-nummers

Wij gebruiken Aculumulus van SIEL B.V. als administratiepakket. In dit pakket slaan wij de gegevens van onze klanten op, alsmede de financiële info.

Mijn AppOne is gekoppeld aan Acumulus waardoor je altijd inzicht hebt in de data.

Mollie B.V.
Keizersgracht 313
1016 EE AMSTERDAM
NETHERLANDS
Online betalingen

• Naam

•Betaalgegevens

•IP-adres

•Internetbrowser en apparaat type

•Factuurnummer en bedrag

Voor het aanbieden van online betalingen in Mijn AppOne gebruiken wij de services van Mollie B.V. Zij zijn een betalingsprovider en moet daarom voldoen aan haar wettelijke verplichtingen, bijvoorbeeld op grond van de Wet financieel toezicht (Wft), de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) en het Burgerlijk Wetboek. Om deze reden dienen wij deze gegevens te delen met Mollie.
The Rocket Science Group LLC
h/o MailChimp
675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000
ATLANTA, GA 30308
UNITED STATES OF AMERICA
Mailing en communicatie

• Naam

•Contactgegevens (E-mail)

•Afgenomen diensten

Het versturen van (automatische) mailings gebeurd via de dienst MailChimp. Om dit mogelijk te maken, en te personaliseren, delen wij een minimale hoeveel data met The Rocket Science Group, het bedrijf achter MailChimp.

Naast het delen naar deze bedrijven, kunnen wij data delen wanneer daar een wettige grondslag voor is. Hierbij kun je denken aan verzoeken van Justitie, Politie en andere overheidsinstanties. Wij zullen echter pas data delen als hier een goede reden voor is, of dit ons wordt opgelegd door een bevoegde rechter.

Toegang tot je eigen persoonsgegevens en deze beheren.

Als klant:

Als klant kun je via Mijn AppOne je gegevens die wij hebben over jou hebben inzien. Deze gegevens zijn over het algemeen zelf door jou te wijzigen in hetzelfde portaal. Mocht je van mening zijn dat wij bepaalde informatie van jou wel hebben maar niet laten zien of wanneer je informatie wilt aanpassen of verwijderen, dan kun je dit per E-mail aan ons laten weten. Stuur een E-mail naar legal(at)appone.nl en vermeld hierbij welke gegevens je wilt aanpassen. Het kan voorkomen dat we, gezien de gevoeligheid van de data, een wijziging of verwijdering niet kunnen accepteren per E-mail. Wanneer dit het geval is zullen wij je dit laten weten en dien je het verzoek per post in te dienen. Stuur je verzoek, inclusief fotokopie van je identiteitsbewijs (maak je BSN onherkenbaar!),naar:

AppOne
T.a.v. Administratie/AVG
Nieuwe Osdorpergracht 370A
1068HV AMSTERDAM

Wij proberen verzoeken binnen 5 werkdagen te verwerken, maar dit kan ook uitlopen door omstandigheden. Wanneer dit het geval is zullen we je dit laten weten.

Als niet-klant:

Wanneer je, in het verleden, gegevens naar ons hebt gestuurd of hebt opgegeven, bijvoorbeeld bij een offerte aanvraag, dan hebben wij deze opgeslagen. Mocht je deze gegevens willen inzien of verwijderd willen hebben dan vragen wij je jouw verzoek per post in te dienen. Stuur je verzoek, inclusief fotokopie van je identiteitsbewijs (maak je BSN onherkenbaar!),naar:

AppOne
T.a.v. Administratie/AVG
Nieuwe Osdorpergracht 370A
1068HV AMSTERDAM

Wij proberen verzoeken binnen 5 werkdagen te verwerken, maar dit kan ook uitlopen door omstandigheden. Wanneer dit het geval is zullen we je dit laten weten.

Cookies en soortgelijke technologieën.

AppOne maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologieën. Hiermee verzamelen wij gegevens over je bezoek aan onze website en overige diensten/services. Daarnaast maakt dit het mogelijk om persoonlijke instellingen op te slaan zodat deze gebruikt kunnen worden tijdens je (volgende) bezoek. Voor een overzicht van de cookies die wij gebruiken kun je [DEZE]link volgen.

Jouw Europese privacy-rechten.

Als bedrijf opererend in de Europese Economische Ruimte (EER) hebben wij ons te houden aan de Europese (en dus Nederlandse) regelgeving op het gebied van privacy (Algemene Verordening Gegevensbescherming, (EU) 2016/679). Op grond hiervan heb je de volgende rechten:

  • Als de verwerking van persoonsgegevens plaatsvindt op grond van jouw toestemming, dan heb je het recht om jouw toestemming op elk gewenst moment in te trekken voor toekomstige verwerking.
  • Je hebt het recht om aan ons, een gegevensverwerker zoals omschreven in de wet, toegang tot en het aanpassen van jouw persoonlijke gegevens te vragen.
  • Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens.
  • Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Beveiliging van je persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om jouw gegevens veilig om te slaan en onbereikbaar te maken voor onbevoegden. Dit verwachten wij ook van partijen waarmee wij samenwerken of gebruik van maken. Gegevens die wij zelf opslaan versleutelen wij zo veel mogelijk zodat wanneer er een lek ontstaan, de kwaadwillende niets aan deze info heeft.

Hoelang wij jouw gegevens bewaren.

AppOne bewaart jouw gegevens zo lang als nodig is om te kunnen voldoen aan geldende wetgeving. Dit houdt in dat je gegevens hoe dan ook bij ons opgeslagen blijven zolang er een overeenkomst loopt tussen jou en AppOne. Wanneer een overeenkomst is beëindigd of gegevens zijn verstrekt zonder op koop over te gaan, dan zullen wij de gegevens gedurende vijf (5) jaren bewaren voor onze wettelijke verplichtingen en het oplossen van geschillen. Na dit termijn zullen wij overgaan op verwijderen van gegevens.

Wijzigingen aan dit statement.

Wij passen dit statement aan wanneer wij dit nodig achten of wanneer hier feedback op gegevens wordt. De wijzigingsdatum wordt bovenaan deze pagina weergegeven met daarbij een link naar een pagina met de gemaakte wijzigingen.

Vragen, suggesties, onduidelijkheden… Kortom; contact opnemen.

Wanneer je contact met ons wilt opnemen betreffende dit statement, kan kun je je E-mail richten aan: legal(at)appone.nl, of gebruik de contact pagina.